A. Sectorul estic al cetăţii;
Cercetările din sectorul estic al cetăţii Capidava, care s-au extins, în suprafaţă, pe laturile de sud-vest (sectorul IV) şi nord-vest (sectorul II), au condus la noi descoperiri romano-bizantine constând atât din construcţii, cât şi din materiale mobile. a) Construcţiile. Complexul format de construcţiile C.1 şi C.6 (care au culoar între ele) s-a completat cu construcţia C.9, care are un zid comun cu C.6 (zidul de sud-vest al acesteia); toate trei formează, deocamdată, un ansamblu în formă de L. Zidurile acestei noi construcţii sunt identice cu ale construcţiilor de care se leagă. În umplutura şi dărâmătura scoasă din carourile O.75 şi O.74 (unde a apărut C.9) au apărut numeroase fragmente ceramice, diverse, aparţinând secolelor IV-VI.
Construcţia C.8, situată în partea de nord-vest a străzii (a cărei structură lemnoasă, incendiată, fusese descoperită în campania din anul 1994) a fost dezvelită aproape integral; a rămas nedescoperit colţul vestic suprapus de construcţii medievale-timpurii.
Construcţiei C.7, situată în continuarea lui C.8, spre sud-vest, i-au fost dezvelite integral zidurile de sud-vest, sud-est, nord-vest şi, parţial, cel de nord-est (acoperit încă de construcţiile medievale-timpurii). Colţul vestic al C.7 este însă distrus, dacă nu cumva fusese practicată aici o a doua intrare (o primă intrare fiind practicată în zidul de sud-est, spre pavaj).
Pe latura de nord-vest (în carourile deschise în această campanie) a mai apărut un zid, întrerupt din loc în loc, paralel cu construcţiile C.7 şi C.8 şi la distanţă de un metru faţă de acestea.
Tehnicile constructive sunt identice la C.9, C.7, C.6 şi parte din C.1 şi aparţin nivelului datat în sec. IV. Construcţia C.8 aparţine nivelului datat de noi în sec. VI şi considerăm că este contemporană cu refacerile din construcţia C.5. b) Materiale arheologice. Din toate punctele în care s-a lucrat în această campanie s-a scos o mare cantitate de materiale ceramice - cele mai multe fragmentare. O primă menţiune trebuie să se refere la descoperirea vaselor mari pentru provizii descoperite în C.8 şi C.7. Astfel, în C.8 a fost găsit un chiup întreg (nr.5 - în ordinea găsirii lor în acest sector), situat lângă zidul de incintă (aproape în aceeaşi linie cu chiupul nr.1 din C.5). După golire chiupul a fost acoperit şi lăsat in situ, perntru o mai bună păstrare a sa. În C.7 s-a găsit un chiup fragmentar (nr.6), aflat în cea mai mare parte în martorul dintre carourile L.73 şi M.73.