.
Drăghieşti (Băbeni) | Comuna: Topliceni | Judeţ: Buzău | Punct: Biserica parohială "Sfântul Nicolae şi Adormirea Maicii Domnului" | Anul: 2003
Anul:
2003
Epoca:
Monumente - Restaurare;Epoca modernă (sec. XIX - XX)
Perioade:
Epoca modernă
Categorie:
Religios, ritual şi funerar
Tipuri de sit:
Biserică
Județ:
Buzău
Localitate:
Drăghieşti (Băbeni)
Comuna:
Topliceni
Punct:
Biserica parohială "Sfântul Nicolae şi Adormirea Maicii Domnului"
Persoane implicate și instituții:
Nume Prenume Rol Instituție
Grigoraş Laurenţiu Muzeul Judeţean Buzău
Lupu Emil Institutul Naţional al Monumentelor Istorice
Cod RAN:
Raport:

În perioada 11 noiembrie – 10 decembrie 2003, la biserica parohială din Drăghieşti, au fost efectuate activităţi de supraveghere arheologică, în timpul lucrărilor de săpătură pentru consolidarea bisericii. La începerea contractului, deja fuseseră efectuate câteva tronsoane de şanţuri perimetrale exterioare. Pe perioada contractului, au fost efectuate tronsoane de şanţuri perimetrale exterioare, pentru realizare...a lucrărilor de consolidare, pe latura de S a pronaosului şi naosului bisericii, pe latura de N a pridvorului, şi o casetă, în interiorul pridvorului, pentru evacuarea unui mormânt cu lespede funerară, datând din secolul al XIX-lea. Tot inventarul arheologic descoperit în perioada contractului, a fost preluat de reprezentantul MJ Buzău. Din a doua jumătate a lunii decembrie, lucrările de săpătură pentru consolidare au fost efectuate fără a mai fi solicitată supraveghere arheologică din partea responsabilului ştiinţific.

English Abstract:

At the parish church in Drăghieşti, we conducted archaeological surveys during the excavations meant to consolidate the church. We investigated a 19th century grave with gravestone.

Sursa:
Cronica cercetarilor arheologice din România
Editor:
CIMEC
Limba:
RO